Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kalcit

Hozzárendelhető:

Csakra: szakrális csakra, napfonat- csakra, szívcsakra (a színeknek megfelelően)

Nyugati csillagjegy: Ikrek, Bak

Kínai csillagjegy: Ló. Bivaly

Elem: föld (zöld), tűz (vörös), levegő (kék, sárga, rózsaszín)

Szín: színtelen, fehér, sárga, barna, vöröses, kék, zöld, fekete.

Mineralógia: a kalcit mésztartalmú oldatokból alakul ki. Hidrotermálisan nagy kristályokat képez kőzetréseken és drúzákon. Az esetek többségében azonban leülepedő mállásoldatokból jön létre.

Mitológia: mész formájában a kalcitot már évezredek óta használja a népi gyógyászat. Borogatásként, főleg bőrbetegségek, fekélyek, szemölcsök és gennyedző sebek esetén alkalmazták.

Feltételezett hatásai:Lelki síkon gondoskodik belső egyensúlyunkról. Önbizalmat ad, és segíti tetterőnket. Segít leküzdeni a restséget, és erőt ad a cselekvéshez.
a kalcit jórész kálciumból áll. Az anyagcserét serkenti, erősíti az immunrendszert, gyermekek esetén gyorsítja a növekedést is. Enyhíti a bőr- és bélpanaszokat, serkenti a véralvadást, a szövetek és csontok gyógyulását. Normalizálja a szívritmust és erősíti magát a szívet is. Megelőzi a mészhiányt és a fogszuvasodást.

Források: Judy Hall- Kristálybiblia 1-2-3; Sonja Heider- Gyógyító kövek könyve; Michael Gienger- A kristálygyógyászat tankönyve

Figyelem! Az ásványok és kristályok ezoterikus felhasználása évezredek óta igazán kedvelt. Ez alatt az idő alatt rengeteg tapasztalatot és tudást jegyeztek le róluk. Így mi is ezeket a jelentősebb könyveket használtuk a leírásaink készítésekor. De nagyon FONTOS(!), hogy a kristályok alternatív felhasználása a gyógyászatban nem helyettesíti a modern orvostudományt és a gyógyszeres kezelést! Így arra kérjük, ha beteg, akkor öngyógyítás helyett forduljon szakemberhez!

 

Rendezés:
3.500 Ft

Csiszolatlan  ametiszt, kalcit kristályok 3,9×2,6×2,4 cm-es üreges alapkövön Indiából.

Raktáron
15.000 Ft
Csiszolatlan, 13×10×5,3 cm-es fluorit, kalcit Kínából. 
Raktáron
2.000 Ft

Kb. 4,2×3,5 cm-es csiszolatlan  franklinit, kalcit tömb az USA-ból. A kép illusztráció, az ásvány kis mértékben eltérhet a képen láthatótól.

Raktáron
10.000 Ft
Csiszolatlan, kristályos kalcit 14,2×9,9×4,9 cm-es alapkövön Gyöngyösorosziból.
Raktáron
1.000 Ft

Csiszolatlan 4,6×4×2,6 cm-es kalcit kristály Gyöngyösorosziból.

Raktáron
1.500 Ft
Csiszolatlan, 6,9×6×3,6 cm-es kalcit Mályiból.
Raktáron
600 Ft

Kb. 3×4 cm-es csiszolatlan  kalcit tömb Mexikóból. A kép illusztráció, az ásvány kis mértékben eltérhet a képen láthatótól.

Raktáron
500 Ft

Kb. 3,7×3,1 cm-es csiszolatlan  kalcit Mályiból. A kép illusztráció, az ásvány kis mértékben eltérhet a képen láthatótól.

Raktáron
500 Ft

Kb. 4,5×3 cm-es csiszolatlan  kalcit Mályiból. A kép illusztráció, az ásvány kis mértékben eltérhet a képen láthatótól.

Raktáron
500 Ft

Kb. 5×3,7 cm-es csiszolatlan  kalcit Mályiból. A kép illusztráció, az ásvány kis mértékben eltérhet a képen láthatótól.

Raktáron
800 Ft

Kb. 6,5×4,1 cm-es csiszolatlan  kalcit Mályiból. A kép illusztráció, az ásvány kis mértékben eltérhet a képen láthatótól.

Raktáron
1.200 Ft
Kb. 3,4 cm széles és 3,6 cm hosszú, kb. 15-20 g. A kép illusztráció, a marokkő kis mértékben eltérhet a képen láthatótól!
Raktáron
600 Ft

Kb. 3×4 cm-es csiszolatlan  narancskalcit tömb Mexikóból. A kép illusztráció, az ásvány kis mértékben eltérhet a képen láthatótól.

Raktáron
300 Ft

Kb. 1,5×3 cm-es csiszolatlan  narancskalcit tömb Mexikóból. A kép illusztráció, az ásvány kis mértékben eltérhet a képen láthatótól.

Raktáron
2.500 Ft

Kb. 3,3×3,2 cm-es csiszolatlan  willemit, franklinit, kalcit tömb az USA-ból. A kép illusztráció, az ásvány kis mértékben eltérhet a képen láthatótól.

Raktáron

Keresés