Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Opál

Hozzárendelhető:

Nyugati csillagjegy: Rák, Szűz, Nyilas, Vízöntő, Halak

Indián csillagjegy: Sólyom

Kínai csillagjegy: Bárány, Kakas, Patkány, Tigris, Nyúl

Elem: víz, levegő.

Szín: színpompásan csillámló, átlátszó, áttetsző, néha átlátszatlan.

Mineralógia: az opál szekunder elv szerint, kovasav-zseléből, annak vízveszteség általi megszilárdulása útján jön létre. A zselé kovasavcseppecskéiből így szilícium-dioxidgolyócskák alakulnak ki, amelyek között még legfeljebb 20 % bezárt víz és gáz marad. A golyócskák  fénytörése hozza létre az opál színpompás csillámlását. Kékes alapszín esetén (Ca+Fe) boulder- opálról, fehér esetén (Ca+Mg) tejopálról, fekete esetén (C+Fe) pedig feketeopálról beszélünk.

Mitológia: az opált egyaránt ismerik a szerencse és a balszerencse kövének is. A görög mitológia szerint Zeusznak a titánok felett aratott győzelmét követően hullajtott örömkönnyeiből jött létre. Míg az indiai mítoszok szerint a betolakodó istenek elől menekülő szivárvány-istennő megkövesedett testéből.

Opálfajták:

Andokopál: színe teljesen zavaros

Fehér opál: színe fehér

Mohaopál: színe zöld, sötétzöld

Nemesopál: színe zöldesbarna

Tejopál: színe tejfehér, sárgásfehér

Tűzopál: színe vörös, átlátszó.

Feltételezett hatásai: sokrétű felhasználási területtel rendelkeznek. Erősítik a légutakat, csökkentik a vérrögképződést, hatnak a félelmek és a szorongás ellen. Apatikus állapotok esetében, ösztönző hatásuk van, hatnak a depresszió és az apátia ellen, oldják az emocionális gátakat. Alkalmazhatók vérrák és visszerek ellen, javítják a csontnövekedést, segítenek a gyomorpanaszokon, javítják az oxigénfelvételt, hatásosak ödéma ellen. Kiegyenlítik a testfolyadékokat, javítják a keringést, segítik a kommunikációt és a kreativitást. Segítenek felismerni és kifejezni igényeinket, élénkítik a képzeletet, segítik az állhatatosságot. Enyhítik a fájdalmakat, elmulasztják a bűntudatot, segítenek a szégyenlősöknek. A bölcsesség felé vezetnek.

Források: Judy Hall- Kristálybiblia 1-2-3; Sonja Heider- Gyógyító kövek könyve; Michael Gienger- A kristálygyógyászat tankönyve

Figyelem! Az ásványok és kristályok ezoterikus felhasználása évezredek óta igazán kedvelt. Ez alatt az idő alatt rengeteg tapasztalatot és tudást jegyeztek le róluk. Így mi is ezeket a jelentősebb könyveket használtuk a leírásaink készítésekor. De nagyon FONTOS(!), hogy a kristályok alternatív felhasználása a gyógyászatban nem helyettesíti a modern orvostudományt és a gyógyszeres kezelést! Így arra kérjük, ha beteg, akkor öngyógyítás helyett forduljon szakemberhez!

 

 

Rendezés:
1.000 Ft
Kb. 3,5×4 cm-es csiszolatlan  achát opál Brazíliából. A kép illusztráció, az ásvány kis mértékben eltérhet a képen láthatótól.
Raktáron
500 Ft
Kb. 3,5×4 cm-es csiszolatlan  andok opál Peruból. A kép illusztráció, az ásvány kis mértékben eltérhet a képen láthatótól.
Raktáron
4.000 Ft
Kb. 13×18 mm-es kék opál kaboson, állítható méretű nemesacél foglalatban. A kép illusztráció, a kaboson mintája kis mértékben eltérhet a képen láthatótól!
Raktáron
15.000 Ft
3 mm-es fazettált golyókból készült rugalmas karkötő, választható méretben, nemesacél köztessel.
Raktáron
1.900 Ft
Egyedileg csiszolt kaboson, fúrt nemesacél fémmel. Szerelékkel 3,3 cm hosszú, 1,4 cm széles és 0,7 cm vastag. 
Raktáron
1.000 Ft
Kb. 3×4 cm-es csiszolatlan  Pink opál Peruból. A kép illusztráció, az ásvány kis mértékben eltérhet a képen láthatótól.
Raktáron
500 Ft
Kb. 3,5×4 cm-es csiszolatlan  pisztácia opál Brazíliából. A kép illusztráció, az ásvány kis mértékben eltérhet a képen láthatótól.
Raktáron
500 Ft

Kb. 4×4 cm-es csiszolatlan, kristályos üvegopál Monokról. A kép illusztráció, az ásvány kis mértékben eltérhet a képen láthatótól.

Raktáron
1.000 Ft
Kb. 3,5×4 cm-es csiszolatlan  zöld opál Peruból. A kép illusztráció, az ásvány kis mértékben eltérhet a képen láthatótól.
Raktáron

Keresés