Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Szárdónix

Hozzárendelhető:

Csakra: Gyökércsakra, homlokcsakra.

Nyugati csillagjegy: Bak.

Kínai csillagjegy: Bivaly

Elem: föld

Szín: barna, fehér, fehéren csíkozott fekete, áttetsző

Mineralógia: a szárdónix vas- és mangánlerakódások nyomán fekete-fehérre és néha vörösesbarnára színezett kalcedon. Hidrotermális úton jön létre, kőzetek üregeiben.

Mitológia: már az ókorban is jól ismerték, és még a középkorban is a bőség, az erény, a rettenthetetlenség és az ékesszólás kövének számított. Úgy tartották, erősíti az értelmet és a józan belátást. Neve a benne található vörösesbarna szárder /karneol/ és ónix összetételéből ered.

Feltételezett hatásai: élesíti az összes érzékszervet és javítja az érzékelést. Serkentőleg hat minden testnedvre, az immunrendszerre, a sejtek anyagcseréjére és a bélműködésre, elősegítve ezáltal a kiválasztást és a tápanyagfelvételt is.

Lelkileg: stabilitást, önbizalmat és bizakodást ad. Segít leküzdeni és másokra is átragadó boldogságra cserélni a bánatot.

Források: Judy Hall- Kristálybiblia 1-2-3; Sonja Heider- Gyógyító kövek könyve; Michael Gienger- A kristálygyógyászat tankönyve

Figyelem! Az ásványok és kristályok ezoterikus felhasználása évezredek óta igazán kedvelt. Ez alatt az idő alatt rengeteg tapasztalatot és tudást jegyeztek le róluk. Így mi is ezeket a jelentősebb könyveket használtuk a leírásaink készítésekor. De nagyon FONTOS(!), hogy a kristályok alternatív felhasználása a gyógyászatban nem helyettesíti a modern orvostudományt és a gyógyszeres kezelést! Így arra kérjük, ha beteg, akkor öngyógyítás helyett forduljon szakemberhez!

 

Rendezés:
600 Ft
Kb. 2 cm széles és 2 cm hosszú, 1,2 cm magas, kb. 5-10 g. A kép illusztráció, a marokkő kis mértékben eltérhet a képen láthatótól!
Raktáron

Keresés