Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Opál

Hozzárendelhető:

Nyugati csillagjegy: Rák, Szűz, Nyilas, Vízöntő, Halak

Indián csillagjegy: Sólyom

Kínai csillagjegy: Bárány, Kakas, Patkány, Tigris, Nyúl

Elem: víz, levegő.

Szín: színpompásan csillámló, átlátszó, áttetsző, néha átlátszatlan.

Mineralógia: az opál szekunder elv szerint, kovasav-zseléből, annak vízveszteség általi megszilárdulása útján jön létre. A zselé kovasavcseppecskéiből így szilícium-dioxidgolyócskák alakulnak ki, amelyek között még legfeljebb 20 % bezárt víz és gáz marad. A golyócskák  fénytörése hozza létre az opál színpompás csillámlását. Kékes alapszín esetén (Ca+Fe) boulder- opálról, fehér esetén (Ca+Mg) tejopálról, fekete esetén (C+Fe) pedig feketeopálról beszélünk.

Mitológia: az opált egyaránt ismerik a szerencse és a balszerencse kövének is. A görög mitológia szerint Zeusznak a titánok felett aratott győzelmét követően hullajtott örömkönnyeiből jött létre. Míg az indiai mítoszok szerint a betolakodó istenek elől menekülő szivárvány-istennő megkövesedett testéből.

Opálfajták:

Andokopál: színe teljesen zavaros

Fehér opál: színe fehér

Mohaopál: színe zöld, sötétzöld

Nemesopál: színe zöldesbarna

Tejopál: színe tejfehér, sárgásfehér

Tűzopál: színe vörös, átlátszó.

Feltételezett hatásai: sokrétű felhasználási területtel rendelkeznek. Erősítik a légutakat, csökkentik a vérrögképződést, hatnak a félelmek és a szorongás ellen. Apatikus állapotok esetében, ösztönző hatásuk van, hatnak a depresszió és az apátia ellen, oldják az emocionális gátakat. Alkalmazhatók vérrák és visszerek ellen, javítják a csontnövekedést, segítenek a gyomorpanaszokon, javítják az oxigénfelvételt, hatásosak ödéma ellen. Kiegyenlítik a testfolyadékokat, javítják a keringést, segítik a kommunikációt és a kreativitást. Segítenek felismerni és kifejezni igényeinket, élénkítik a képzeletet, segítik az állhatatosságot. Enyhítik a fájdalmakat, elmulasztják a bűntudatot, segítenek a szégyenlősöknek. A bölcsesség felé vezetnek.

Források: Judy Hall- Kristálybiblia 1-2-3; Sonja Heider- Gyógyító kövek könyve; Michael Gienger- A kristálygyógyászat tankönyve

Figyelem! Az ásványok és kristályok ezoterikus felhasználása évezredek óta igazán kedvelt. Ez alatt az idő alatt rengeteg tapasztalatot és tudást jegyeztek le róluk. Így mi is ezeket a jelentősebb könyveket használtuk a leírásaink készítésekor. De nagyon FONTOS(!), hogy a kristályok alternatív felhasználása a gyógyászatban nem helyettesíti a modern orvostudományt és a gyógyszeres kezelést! Így arra kérjük, ha beteg, akkor öngyógyítás helyett forduljon szakemberhez!

 

 

Rendezés:
400 Ft

Kb. 2×2,5 cm-es csiszolatlan  mézopál tömb Monokról. A kép illusztráció, az ásvány kis mértékben eltérhet a képen láthatótól.

Raktáron
15.000 Ft
3 mm-es fazettált golyókból készült rugalmas karkötő, választható méretben, nemesacél köztessel.
Raktáron
32.500 Ft
3 mm-es fazettált golyókból készült nemesacélos kapcsos karkötő, választható méretben.
Raktáron
500 Ft

Kb. 4×4 cm-es csiszolatlan, kristályos üvegopál Monokról. A kép illusztráció, az ásvány kis mértékben eltérhet a képen láthatótól.

Raktáron

Keresés